Gala Premiilor „B.P. Hasdeu” pentru debut în literatură


Gala Premiilor „B.P. Hasdeu” pentru debut în literatură 2022

Pe 25 februarie 2022, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a organizat Gala Premiilor „B.P. Hasdeu” pentru debut în literatură, un eveniment sub auspiciile ilustrului scriitor și savant enciclopedist Bogdan Petriceicu Hasdeu, patronul Bibliotecii Municipale, născut în data de 26 februarie 1838.

Premiul pentru Critică și eseu a fost obținut de dr. Nadejda Ivanov, cerc. șt. la Institutul de Filologie „B.P. Hasdeu”, pentru volumul „Vladimir Beșleagă, sau anevoioasa cale a cunoașterii de sine”.
Iar Premiul pentru Cartea de Poezie a fost obținut de Augustina Visan, pentru volumul de poezie „Fă ceva tată”.
Juriul a decis să menționeze cu Premiu special cărțile de poezie ale autoarelor: Tatiana Grosu („Ce vedem noi când ne uităm unul la altul”), Adriana Rusu („Trebuie să înțelegi că e O.K. Să fii singur Albastru Neon Gheare și Colți ApucăLipsa”), Victoria Tatarin („???”).
Concursul Premiile pentru debut în literatură este destinat scriitorilor și criticilor literari care debutează. Biblioteca Municipală consideră că, în special, debutanții în literatură merită a fi citiți, susținuți și evidențiați. Iar diversitatea aparițiilor literare necesită a fi cunoscută și promovată.