Despre bibliotecă Comunicate de presa 02.12.2020 Comunicat de presă DUPLEX PROFESIONAL Chișinău – București Bibliotecile unesc cititorii Un altfel de pod! – Unim bibliotecari, unim biblioteci!


Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu” din Chișinău și Biblioteca Metropolitană București își dau mâna pentru a construi  un altfel de pod, cel al cultului pentru citit, cultură, istorie, spiritualitate, întru edificarea continuă a unei societăți dezvoltate. Generic: Bibliotecile unesc cititorii. Un altfel de pod! – Unim bibliotecari, unim biblioteci!

Este vorba de duplexul profesional online, organizat prin ZOOM pe 2 decembrie curent, cu un program variat, care va lua start la 9:45 – 10:00, cu audiția Baladei lui Ciprian Porumbescu.

Către comunitatea cititorilor ambelor biblioteci  vor fi adresate mesaje de salut din partea doamnelor Ramona Ioana Mezei, manager, Biblioteca Metropolitană București și dr. Mariana Harjevschi, director general, Biblioteca Municipală Chișinău.

Cu ocazia celor 102 ani de la evenimentul istoric de la Alba Iulia va răsuna un Laudatio pentru biblioteci & bibliotecari pentru Unire, urmat de un schimb de bune practici între Biblioteca Metropolitană București și Biblioteca Municipală Chișinău cu următorul program:

  • Remember 1 Decembrie! România de la agonie la extaz – poveste digitală, Anca Badea și Florin Preda, Biblioteca Metropolitană București
  • Unirea în cercetările bibliotecarilor la Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, dr. Lidia Kulikovski, director adjunct
  • Aspecte inedite de la Marea Unire, Cosmin Meițoiu, Biblioteca Metropolitană București
  • Prin biblioteci valorificăm trecutul și investim în viitor, dr. Mariana Harjevschi, director general
  • Orientarea și îndrumarea cercetătorilor în colecțiile Bibliotecii Metropolitane București, Simona Galațchi, cercetător științific, Biblioteca Metropolitană București
  • Monologul timpului și al cărților trăite. Experiența Bibliotecii O.Ghibu, Vitalie Raileanu, critic literar
  • Din experiența unui bibliotecar în pandemie, Rodica Ambrușan, șef birou Biblioteca Metropolitană București

Spre final participanții vor fi prezenți la o sesiune Q&A  cu genericul „Cum am răspuns la provocările contextului actual”, după care aceștia vor fi invitați să lase un gând bun pe chat-ul din ZOOM bibliotecrilor de pe un mal și celălalt al Prutului, în acorduri de  „Valsul florilor”, semnat de inegalabilul compozitor al tuturor românilor Eugen Doga.

Pentru detalii apelați la 022 22 50 06.