Despre bibliotecă Comunicate de presa 26.02.2020 Gala Premiilor „B.P. Hasdeu” pentru debut în literatură


Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează pe 26 februarie 2020, ora 16:00 Gala Premiilor „B.P. Hasdeu” pentru debut în literatură.  Evenimentul va avea loc la Sediul Central al Bibliotecii Municipale (bd. Ștefan cel Mare, 148) cu participarea  următorilor scriitori nominalizați: Vitalie Colț. Pacea din Transnistria. București: Casa de Pariuri literare; Rodica Gotca. Frontiere desenate în aer cu pumnul. București: Eikon; Dan Negară. Triphopuri. Pitești: Paralela 45; Artiom Oleacu. Miere pentru toate exponatele. București: Tracus Arte; Valentina Șcerbani. Orașul promis. București: Tracus Arte; Veronica Ștefăneț. Scrum. Bistrița: Casa de Editură Max Blecher; Constantin Tonu. Deșertul în literatura. Cluj: Limes; Vadim Ungureanu. Lua-te-ar dracu’, Cristina. Chișinău: Notograf Prim.

Laureații au fost desemnați de către un juriu de specialitate format din dr. Mariana Harjevschi, director general, BM „B.P. Hasdeu”, Vitalie Răileanu, șeful Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, scriitor, Dumitru Crudu, scriitor, Moni Stănilă, scriitoare și Maria Pilchin, președintele juriului, șefa Bibliotecii Centrale, scriitoare.

La Gala Premiilor vor fi anunțați câștigătorii, la fel vor fi acordate și premiile pentru cele trei categorii prevăzute de regulament: Poezie. Proză. Eseu și critică.

Acest Concurs de acordare a premiilor pentru debut în literatură este organizat pentru prima dată de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, reieșind din stringenta necesitate de a include cărțile de debut în circuitul bibliotecii dar și a implica scriitorii tineri în proiectele și activitățile culturale susținute de instituție.

Misiunea Concursului constă în promovarea tinerilor scriitori, al căror debut în literatură reprezintă o valoare autentică și o contribuție considerabilă la evoluția literaturii autohtone și impactul acesteia asupra dezvoltării gustului pentru lecturi a cititorilor.

Evenimentul se încadrează perfect de ziua de a naștere a lui Bogdan Petriceicu Hasdeu (26 februarie),  personalitate marcantă a culturii, academician, enciclopedist, jurist, lingvist, folclorist, publicist, istoric și om politic din toate timpurile, dar și patronul spiritual al BM.

 

Responsabil: Nadejda Mășcăuțanu 068407731
Numere de telefon utile: (022) 221181; 022 220510

Secretariatul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”: (022) 22 33 60