Despre bibliotecă Comunicate de presa Campania „ReVino la biblioteca ta!”


COMUNICAT DE PRESĂ

Campania „ReVino la biblioteca ta!”

17-23 mai, 2021

 

Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” își deschide ușile cu bucurie pentru a întâmpina utilizatorii în cadrul Proiectului municipal „Dialog social cu chișinăuienii” în perioada 17-23 mai 2021, activități offline și lansează Campania „ReVino la biblioteca ta!”.

În cadrul campaniei, biblioteca își propune să amintească chișinăuienilor și vizitatorilor urbei noastre despre importanța bibliotecilor publice ca spații atractive, deschise pentru informare, cunoaștere, interacțiune, dar și să amintească de rolul vital al acestor instituții în comunitate.

Revenirea treptată, a bibliotecilor la interacțiunea directă cu utilizatorilor se va face prin mijlocul acestei campanii, „ReVino la biblioteca ta!”, astfel încât utilizatorii, partenerii să se întâlnească atât în mediul fizic, cât și virtual al bibliotecilor.

Lipsa bibliotecii în viața utilizatorilor, a sporit prezența în spațiul virtual, necesitatea de a studia, interacționa, participa în lansări și prezentări de carte, ateliere creative și lecții. Astfel grație resurselor online ale bibliotecii,  au obținut diverse informații, datorită competențelor bibliotecarilor.

Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău, nr. 35 din 30 aprilie 2021 cu privire la relaxarea restricțiilor COVID-19, a fost anunțată, ținem să surprindem utilizatorii cu oferte atractive noi, livrate în spațiile fizice ale bibliotecii, care includ servicii esențiale pentru comunitate. Campania va fi una intensă, pentru a demonstra nevoia de consum cultural, dar și capacitatea bibliotecii de a fi ofertantă pentru utilizatori, parteneri.

Organizată în formatul uși deschise, campania va oferi chișinăuienilor, prin vizite de grup, recitaluri de poezie, sondaje interactive „Aș veni la bibliotecă dacă...”, workshop-uri, talk-show-uri, șezători, expoziții, cluburi pe interese pentru vârstnici, prezentări a cărților noutate și colecțiilor de carte intrate recent în bibliotecă, prezentarea serviciilor etc., o adevărată incursiune în  lumea cărților, lecturii, învățării și a dialogului etc.  Bibliotecile vor amenaja intrarea în bibliotecă într-un mod artistic și atractiv.

Evenimentele ce se vor desfășura în filiale vor culmina cu o ieșire a bibliotecilor în ultima zi a campaniei pe 23 mai, în spațiul public, în scuarurile și parcurile aflate în nemijlocita apropiere a bibliotecilor, pentru a oferi jocuri distractive utilizatorilor și un prilej de a ne bucura împreună de artele spectacolului, prezentându-se astfel operele scriitorilor preferați.

Agenda desfășurată a evenimentelor în cadrul Campaniei va fi plasată pe pagina oficială a Bibliotecii (www.hasdeu.md, la rubrica Evenimente), precum și pagina de Facebook.

Vă așteptăm cu drag în toate filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” (www.hasdeu.md la rubrica Filiale). Pentru contact: 0 22 22 11 86.