Despre bibliotecă Comunicate de presa 26.06.2018. Post eveniment. Lansarea Campaniei naționale „E biblioteca mea”


Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a lansat pe 26 iunie 2018 Campania națională de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E biblioteca mea!” pentru comunitatea chișinăuiană. Campania susținută de Programul Novateca împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, vine să accentueze schimbările și inovațiile bibliotecilor publice din Moldova din ultimii ani și să promoveze noua Lege cu privire la biblioteci, asigurând dezvoltarea durabilă și modernă a bibliotecilor publice, astfel încât acestea să fie mai aproape de membrii societății.

În cuvântul de salut, Mariana Harjevschi, director general al BM „B.P. „Hasdeu” a menționat, că prin lansarea Campaniei „E biblioteca MEA” vine să accentueze oportunitățile pentru comunitate, aduse de schimbările și inovațiile  din bibliotecile publice și să promoveze noua Lege cu privire la biblioteci, creând condiții de modernizare și dezvoltarea durabilă a bibliotecilor publice.

Dna Stela Mitriuc, șef interimar la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a spus că schimbările, ce au intervenit în biblioteci, aduc numai beneficii și face ca biblioteca să devină un centru comunitar activ, care oferă nenumărate oportunități pentru comunitate. Primăria municipiului Chișinău a susținut financiar proiectul de achiziționare a 20 de roboți pentru trei filiale ale BM și dezvoltarea serviciilor de robotică pentru copii și adolescenți.

Dna Nata Albot prietenul mai vechi al Bibliotecii și mai recent Ambasadorul Bibliotecii, care a acceptat să susțină și să promoveze Campania „E biblioteca MEA!” și a venit și cu o donație de carte „Povești și legende de pe Nistru”.  Dumneaei se bucură mult de schimbările care intervin în biblioteci, de faptul că astăzi biblioteca modernă este percepută drept o instituție unde găsești nu numai cărți, ci oportunități de dezvoltare, centre de recreere și educaționale, ceea ce este foarte îmbucurător și pozitiv pentru întreaga comunitate.

În acest context, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a inițiat Programul CONNECT PLUS ce cuprinde mai multe servicii moderne, concentrate pe prioritatea de a oferi asistență și instruire pentru formarea competențelor IT. Despre Programul CONNECT PLUS a vorbit Ludmila Pânzari, director adjunct Resurse și Tehnologii, care a trecut în revistă și a relatat, că acest serviciu vine să răspundă unei cereri sporite de formare în domeniul tehnologiilor și al educației digitale din partea comunității, principalul obiectiv fiind, de a ajuta persoanele de toate vârstele să învețe cum să-și dezvolte noi abilități și să le folosească pentru a se conecta cu familia și prietenii, pentru a avansa în carieră și a-și extinde cunoștințele.

În incinta Filialei-gazdă „Târgu-Mureș ”, condusă de Stela Timofti, au fost prezentate serviciile: Ora TV, ReCrează Frumusețea din tine Descoperă Tableta!, Competențe digitale, O minte sănătoasă într-un corp sănătos, Să re-auzim povestea, care sunt oferite comunității din sectorul Râșcani.