Despre bibliotecă Comunicate de presa ZIUA BIBLIOTECARULUI (23 aprilie)


COMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA BIBLIOTECARULUI

(23 aprilie)

În data de 23 aprilie, ora 11.00, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” va avea loc evenimentul dedicat Zilei bibliotecarului. Evenimentul va avea loc online, pe platforma ZOOM, fiind prilejuit de celebrarea Zilei internaționale a Cărții și Dreptului de autor, marcată anual în data de 23 aprilie.

La eveniment vor fi înmânate diplome din partea Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Primăriei municipiului Chișinău, Direcției Culturii, Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, fapt care adeverește activitatea celor mai merituoși bibliotecari, care au contribuit substanțial, în contextul crizei provocate de pandemie, la diversificarea ofertei educaționale și dezvoltarea competențelor creative în livrarea serviciilor inovaționale.

Amintim că Ziua internațională a Bibliotecarului este prilejuită de Ziua internațională a Cărții și a Dreptului de Autor, zi instituită de UNESCO în 1995.

Ziua bibliotecarului oferă posibilitatea de a aprecia importanța acestui domeniu. De profesia bibliotecarului sunt legate cele mai mari proiecte ale umanității din cele mai vechi tipuri până în prezent. În contemporaneitate, bibliotecarul este intermediar între fluxul de informație și cititor. Bibliotecarul este cel care oferă ajutor în căutările lăuntrice ale omului avid de lectură, este omul devenit exemplu de erudiție și implicare în viața comunitară. De asemenea, bibliotecarii sunt cei care folosesc mediul online și alte tehnologii digitale, implicând comunitatea în activități inovaționale și interactive.

Conexiune ZOOM: https://bit.ly/3sH4rkP

Meeting ID: 869 7733 5993

Passcode: 050014

Adresa noastră: Sediul central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare nr. 148, tel.: + 373 22 22 33 60, www.hasdeu.md.