Întreabă bibliotecarul

Întreabă bibliotecarul

16.09.13
Carte electronica [Solicitari de carte]
Î Buna ziua, puteti sa-mi dati va rog cartea in format electronic daca o gasiti: Pustii nu mai citesc dar noi citim, de Mircea Cartarescu
R Buna ziua! Lucrarea respectiva este in  varianta tiparita in volumul Pururi tânăr, înfăşurat în pixeli B., 2007 dar o puteti citi si in varianta electronica accesind link-ul http://www.wattpad.com/182279-cartarescu-mircea-pururi-tanar-infasurat-in-pixeli#!p=1 Cartarescu, Mircea Pururi tanar, infasurat in pixeli www.wattpad.com  
15.09.13
Caut carte [Solicitari de carte]
Î Bună ziua! Aș vrea să aflu dacă aveți romanul: Călător pe unda de șoc de John Brunner. Mulțumesc anticipat
R Bună ziua! Din păcate nu avem acest roman, dar avem alte volume de proză ale autorului John Brunner, pe care le puteți consulta în Sala de studiu a Bibliotecii Centrale. O zi bună și vă așteptăm la bibliotecă!
10.09.13
solicitari de carte [Solicitari de carte]
Î buna ziua imi puteti spune carti despre jurnalistica aveti? si informatii despre "performantele calculatorului" aveti?
R Bună ziua! Da, avem cărți din ambele domenii pe care le puteți consulta atât la noi, în Sala de lectură a Bibliotecii Centrale, cât și la filialele BM. Vă așteptăm la bibliotecă!
09.09.13
cautare de informatii [Resurse electronice]
Î caracteristica cazeinei
R Buna ziua! Va rugam sa formulati corect intrebarea.
09.09.13
inregistrarea [Reguli de înscriere]
Î In cazul cind nu am viza de resedinta in mun.Chisinau, dar lucrez si locuiesc in Chisinau, se elibereaza carnet de cititor de culoare mov?
R Buna ziua. In acest caz se elibereaza carnet de culoare mov, iar pentru cei cu viza in oras de culoare rosie.
05.09.13
Tudor Vianu [Solicitari de carte]
Î Buna Ziua ! Imi puteti spune daca aveti opera de Tudor Vianu-Dubla intentie a limbajului si problema stilului?
R Bună ziua! Cu părere de rău, nu avem această carte în colecțiile bibliotecii noastre, însă puteți consulta cărți cu aceeași tematică și cu referire la același autor la Biblioteca Națională („Estetica lui Tudor Vianu”, autor Ion Pascadi; „Aspecte ale filosofiei culturii în concepția lui Tudor Vianu”, autor Carolina Cheianu-Tudos; „Tudor Vianu sau statornicia lucidității” etc.). Lectură plăcută!
03.09.13
psihologie [Solicitari de carte]
Î ульям джейис псохология
R Bună ziua! Colecția bibliotecii noastre nu dispune de această carte, însă o puteți consulta în format electronic de aici: http://www.booksupload.ru/psychology.php, http://www.rbyoga.ru/?action=download_book&grup=generalpsyh&id=1914&query=. Lectură plăcută!
02.09.13
psihologie [Solicitari de carte]
Î альфред адлер.понять природу человека
R Buna ziua! Biblioteca Municipala nu are aceasta carte in colectie, dar va propunem varianta electronica a aceste carti http://www.rulit.net/books/ponyat-prirodu-cheloveka-read-79921-1.html
01.09.13
emile zola
Î buna ziua! caut cartea greseala abatelui mouret de emile zola...in limba romana....
R Bună ziua! Cartea solicitată de Dvs Greseala abatelui Mouret de Emile Zola este disponibilă doar în limbile franceză și rusă. Poate fi consultată la Filialele „I. Mangher” - limba rusă (str. Diordiță nr 4 tel. 022 24 12 03) și „L. Rebreanu” - limba franceză (str. Socoleni nr 9 tel 022 46 49 44). Lectură plăcută!
30.08.13
Edituri [Resurse electronice]
Î Salut, am nevoie de o informatie pentru un proiect la scoala, as dori sa stiu cu ce edituri colaborati cel mai des? multumesc anticipat.
R Bună ziua! Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” colaborează cu editurile din Republica Moldova(ex. Gunivas, Princeps Magna, Cartier, Arc, Bons Offices s.a.)  în diverse situații și contexte: achizitie și editare de carte, evenimente de promovare a cărții, acțiuni culturale etc. Pentru mai multe informatii contactati Departamentul Achiziții al BM „B.P. Hasdeu” Tel. 022 66 18 11 email: achizitii@hasdeu.md O zi bună!